Barion Pixel Hogyan gondozd a Mikulásvirágod? - virágfutár
Hogyan gondozd a Mikulásvirágod?

A téli szezon egyik legismertebb és legkedveltebb cserepes növénye a Mikulásvirág. Népszerűségét feltehetően a karácsonyra hajazó színvilágának (piros és zöld) valamint tartósságának -egész télen kitart- köszönheti. Cikkünkben megismertheted ezt a csodálatos virágot, valamint arra is kitértünk,vajon mit kell tudnod ahhoz, hogy sokáig az otthonod dísze maradhasson?!

A mikulásvirágról általánosságban
A mikulásvirág egy levelével díszítő cserepes növény, mely hazánkban jellemzően kb. 10-50cm közötti méretekben vásárolható. Színvilágát tekintve, a hagyományos piros verzión túl, megtalálható sárga, krémszínű, rózsaszín és bordó verzióban is. Őshazája Mexikó területe, így kifejezetten kedveli a meleget; télen nem tartóható a szabadban.

Gondozása
A mikulásvirág szereti a napfényt, így bátran tehetjük világos helyre; minél több napfény éri, annál tovább virágzik. A 15-22 fokos szobahőmérséklet abszolút ideális számára. A huzatot és a tűző napfényt nem kedveli, így ügyeljünk arra, hogy nyáron se tegyük ki ezeknek a hatásoknak.
A földjét mindig tartsuk nedvesen, de soha ne áztassuk el! Ügyeljünk arra is, hogyha száraz a levegő, akkor biztosítsuk leveleinek a megfelelő páratartalmat.

Ne válj meg tőle márciusban!
Elvirágzása után eldobja a leveleit, azonban -egy kis gondozással- minden évben újabb hajtásokat hozhat. Ehhez elvirágzása után vágd vissza a hajtásait kb. 15 centiméterre. Ezután a növényt 1-2 hónapig sötét helyen pihentessük, kevesebb öntözéssel. Az átültetését követően kicsivel több vízzel locsolhatjuk, nyáron a szabadba is kitehetjük. Általános vagy kifejezetten a számára kapható tápoldattal gondozzuk.

Írj nekünk ezzel kapcsolatban.

Az email címet nem tesszük közzé